اصول راه اندازی کسب و کار

اصول راه اندازی کسب و کار

یادگیری اصول راه اندازی یک کسب و کار برای موفقیت در سرمایه گذاری ضروری است. راه اندازی کسب و کار مسیری هیجان انگیز است که تجربیات زیادی برای شما به همراه خواهد داشت. اما این مسیر را از کجا باید شروع کرد؟

راه های مختلفی برای راه اندازی یک کسب و کار وجود دارد. در این مقاله مراحل شروع آن را به شما معرفی خواهیم کرد.

قبل از شروع راه اندازی کسب و کار

قطعا همه ی ما موفقیت های یک شبه‌ی برخی  برندها را دیده ایم و این موفقیت توجه ما را به خود جلب کرده است. اما این موفقیت به این سادگی که به نظر می آید نیست. پشت آن یک شب موفقیت سال های زیادی تلاش و زحمت وجود دارد که ما آن را نادیده می گیریم. همانطور که در مشاوره کسب و کار نیز به آن اشاره می شود، روی سفر کسب و کار خود تمرکز کنید و میزان موفقیت خود را با دیگران مقایسه نکنید.

تداوم کلید موفقیت است!

صاحبان کسب و کار در ابتدای کار با انگیزه پیش می روند و انتظار دارند به سرعت نتیجه کار را ببینند، اما زمانی که کمی زمان می گذرد و انگیزه شروع کار را از بین می رود ممکن است نا امید و دلسرد شوند. به یاد داشته باشید زمانی که انگیزه کافی ندارید نباید ناامید شوید. کلید موفقیت در این مسیر تداوم است و شما باید با ایجاد عادات و پیروی از آنها از نا امیدی جلوگیری کنید.

قدم بعدی را بدانید!

برخی از صاحبان کسب و کار بدون برنامه ریزی کار خود را شروع می کنند و در میان مسیر اگر با مشکلی مواجه شوند همان زمان آن را حل می کنند. برخی دیگر از صاحبان کسب و کار نیز در مرحله تحلیل بیش از حد برنامه خود می مانند و اصلا کار را شروع نمی کنند. شاید شما هم شبیه یکی از این دو مورد یا ترکیبی از آنها باشید؛ به هر حال بهترین راه برای دستیابی به اهداف کسب و کار یا اهداف شخصی، نوشتن تمام مراحل ممکن برای رسیدن به آن هدف است. در مرحله ی بعد باید براساس اولویت بندی آنها را برای اجرا لیست کنید. برخی از مراحل ممکن است چند دقیقه طول بکشند و برخی دیگر ممکن است روزها به طول بی انجامند. نکته ی مهم این است که همیشه قدم بعدی را بدانید!

۱.مفهوم کسب و کار خود را برای مخاطب تعیین کنید.

در مشاوره راه اندازی کسب و کار اغلب می گویند کاری را که دوست دارید انجام دهید، اما دو فاکتور مهم را به شما یادآوری نمی‌کنند. یکی مهارت شما در آن کسب و کار و دیگری سودآور بودن آن کسب و کار!

مثلا ممکن است شما عاشق موسیقی باشید اما خواننده یا نوازنده خوبی نباشید، ایده راه اندازی کسب و کار مربوط به خوانندگی یا نوازندگی چقدر برای شما موفق خواهد بود؟

شاید شما عاشق درست کردن نان باشید و بخواهید یک نانوایی در شهر کوچک خود باز کنید که در آن منطقه سه نانوایی دیگر نیز وجود دارد. زمانی که در حال پخت نانی مشابه نانوایی های اطراف هستید، احتمال موفقیت شما و فروش محصولاتتان در آن منطقه پایین می آید.

اگر ایده ای ندارید که چه کسب و کار ی راه اندازی کنید سوالات زیر را از خود بپرسید:

دوست دارید چه کارهایی انجام دهید؟

از انجام چه کارهایی متنفر هستید؟

چه کارهایی را خوب انجام می دهید؟

دیگران در مورد چه چیزی برای مشاوره به شما مراجعه می کنند؟

اگر به شما ده دقیقه فرصت داده شود تا در مورد یک موضوع ۵ دقیقه سخنرانی کنید، آن موضوع چه خواهد بود؟

کاری که همیشه دوست داشتید انجام دهید اما برای شروع آن کمبود منابع داشتید چه بوده است؟

این سوالات به شما کمک می کند تا ایده ای برای کسب و کار خود پیدا کنید و یا اگر ایده ای داشتید کمک می کند تا بتوانید آن را گسترش دهید.

در ذهن خود ایده آل گرا نباشید و به دنبال موفقیتی مانند کمپانی اپل یا بنز نباشید. ابتدا کار خود را شروع کنید و محصولات خود را بفروشید و روز به روز آنها را بهبود بخشید.

چه نوع کسب و کاری را باید شروع کنید؟

قبل از انتخاب نوع کسب و کار برای شروع، چند نکته کلیدی وجود دارد که باید آنها را در نظر بگیرید.

چقدر بودجه دارید؟

چقدر زمان برای سرمایه گذاری در کسب و کار دارید؟

ترجیح می دهید در خانه کار کنید یا در دفتر یا کارآگاه؟
چه علایقی دارید؟

چه مهارت یا تخصصی دارید؟

برای گسترش کسب و کار خود به چه سرعتی نیاز دارید؟

ایده های برندهای محبوب

مطمئن نیستید چه کسب و کاری را شروع کنید؟!

می توانید از ایده های برندهای محبوب مانند راه اندازی یک فروشگاه آنلاین، کسب و کار مشاوره ای، کسب و کار عکاسی، تجارت پوشاک و راه اندازی یک وبلاگ کمک بگیرید.

۲.در مورد رقبا و بازار خود تحقیق کنید.

بیشتر کارآفرینان اکثر زمان خود را صرف محصولات خود می کنند و از تحقیق بر رقبای کسب و کار خود غافل می شوند. اگر تجزیه و تحلیل بازار نشان داد که محصول یا خدمات شما در منطقه اشباع شده است، بررسی کنید که آیا می توانید رویکرد متفاوتی در نظر بگیرید؟

در تحقیقات اولیه خود می توانید از پرسشنامه ها و نظرسنجی استفاده کنید تا بدانید مصرف کنندگان چه چیزی می خواهند. در تحقیقات بعدی خود می توانید از منابع اطلاعاتی موجود مانند داده های سرشماری برای جمع آوری اطلاعات استفاده کنید. دیگر روشی که توصیه می شود، ماتریس SWOT می باشد. در این نمودار نقاط قوت، ضعف، فرصت ها و تهدیدها تحلیل می شود و در تصمیم گیری در مورد ایده های جدید کسب و کارتان به شما کمک می کند.

مشاوره کسب و کار

۳.برنامه ریزی کنید

ایجاد یک برنامه کسب و کار جامع بسیار مهم است. این برنامه می تواند شامل اهداف، استراتژی‌ها، تاکتیک‌ها و بودجه‌بندی باشد. برنامه‌ریزی دقیق و کارآمد به شما کمک می‌کند تا در مسیر مناسب تحقق اهداف خود قرار بگیرید. در این مرحله اگر کوچینگ کسب و کار را بلد باشید برنامه ریزی بهتری می توانید انجام دهید.

۴. با مشتریان خود ارتباط برقرار کنید

یکی از اصول اساسی کسب و کار ایجاد ارتباط موثر با مشتریان است. شناخت نیازها و خواسته‌های مشتریان و ارائه محصولات یا خدمات با کیفیت و متناسب با این نیازها، شما را در برقراری رابطه مستدام با مشتریان تقویت می‌کند.

۵. بازاریابی محصولات یا خدمات کسب و کار

در موفقیت یک کسب و کار ایجاد استراتژی‌های بازاریابی مناسب برای جذب مشتریان جدید و حفظ مشتریان فعلی از اهمیت بالایی برخوردار است. استفاده از روش‌های تبلیغاتی متنوع، تحقیق و توسعه محصولات و خدمات همچنین استفاده از رسانه‌های اجتماعی می‌تواند به شما در جذب مشتریان کمک کند.

۶. مدیریت مالی

مدیریت مالی صحیح اصلی‌ترین عامل برای بقا و رشد کسب و کار است. این مدیریت شامل برنامه‌ریزی بودجه، کنترل هزینه‌ها و مدیریت درآمدها می باشد.

۷. توسعه پایدار

اصلی‌ترین هدف کسب و کار، رشد و توسعه است. برنامه‌ریزی برای توسعه پایدار و فراهم کردن شرایط مثبت برای کارمندان و مشتریان از اهمیت زیادی برخوردار است.

۸. تحلیل و بهینه سازی

انجام تحلیل‌های دوره‌ای و دقیق از عملکرد کسب و کار، شما را قادر می‌سازد تا نقاط ضعف را شناسایی کنید و اقداماتی جهت بهبود کسب و کارتان راه‌اندازی کنید. این تحلیل و بهینه سازی در رسیدن به حداکثر سود و بهره‌وری به شما کمک می‌کند.

این موارد فقط برخی از اصول اساسی برای راه اندازی کسب و کار هستند. در طول مسیر راه اندازی کسب و کار خود تجارب جدیدی به شما اضافه خواهد شد که بیشتر در موفقیت به شما کمک خواهد کرد؛ البته در زمینه مشاوره کسب و کار می‌توانید از مشاوره‌های دکتر آرش سلطانعلی در مجموعه سلطانعلی هم بهره‌ ببرید.