با افزایش استفادهی افراد از اینترنت، کسب و کارها مجبور شدهاند تا تمرکز خود را از بازاریابی سنتی به بازاریابی دیجیتال تغییر دهند. علاوه بر این شرکتها در تلاش هستند تا با به کارگیری استراتژیهای دیجیتال مارکتینگ در مقابل پیچیدگی و تغییرات بازار مقاومت کنند. به همین دلیل از ابزارهای پیشرفته و مدرن CRM برای بالا بردن شهرت برند و از رسانههای آنلاین برای دستیابی به مخاطبان هدف خود بهره میبرند.
در این مقاله به اهمیت استراتژی بازاریابی دیجیتال و چگونگی انجام آن به طور موثر پرداختهایم تا یک راهنمای جامع دیجیتال مارکتینگ در اختیار شما بگذاریم. پس با ما همراه باشید.
استراتژی دیجیتال مارکتینگ
کارشناسان استراتژی دیجیتال مارکتینگ یا استراتژی بازاریابی دیجیتال را اینگونه تعریف میکنند: استفاده بهینه از منابع آنلاین برای دستیابی به مشتری هدف!
شناسایی جایی که یک شرکت باید در آن حضور داشته باشد، چرایی و نحوه فروش محصولات آن شرکت، اجزای سازنده استراتژی بازاریابی دیجیتال هستند. این استراتژی به تدوین یک برنامه مارکتینگ که با اهداف تجاری و نیازهای مشتری همسو باشد کمک میکند.
یک برند باید رسانههای مختلف خود را در حین تدوین استراتژی مشاوره دیجیتال مارکتینگ ارزیابی کند. به عنوان مثال رسانههایی که متعلق به سازمان هستند و یا رسانههای پولی که از کانالهای ارتباطی خارج از سازمان هستند.
استراتژی دیجیتال مارکتینگ در مقابل تاکتیکهای دیجیتال مارکتینگ
استراتژی دیجیتال مارکتینگ فرآیند شناسایی اهداف یک شرکت است و کمپین بازاریابی دیجیتال فرآیند تحقق این اهداف میباشد. موفقیت مارکتینگ پلن یک شرکت به شدت به اجرای صحیح و تمام و کمال تاکتیکهای بازاریابی دیجیتال بستگی دارد.
اگر در خصوص مارکتینگ پلن سوالی دارید میتوانید از طریق تماس با ما ارتباط برقرار کنید و از مشاوره مارکتینگ پلن ما بهرهمند شوید.
اهمیت استراتژی بازاریابی دیجیتال چیست؟
مزیت رقابتی نسبت به رقبا
استراتژی دیجیتال مارکتینگ به کسبوکارها کمک میکند تا رقبای تجاری خود را کنترل کنند. همچنین راههایی برای برانگیختن خلاقیت و نوآوری در طراحی، توسعه و ارتقای محصول و حذف رقابت پیشنهاد میکند.
مطرح ماندن
در محیط کسب و کار فعلی، مطرح ماندن اولویت شماره یک سازمانهای تجاری است زیرا به شرکتها کمک میکند تا رقابت خود با رقبا را حفظ کنند.
استراتژی بازاریابی دیجیتال به شرکتها کمک میکند تا با کمک ابزارها و تکنیکهای مدرن بین رقبای خود مطرح باقی بمانند.
دستیابی به مخاطب جهانی
کانالهای بازاریابی دیجیتال، با ارائه رسانههای لازم برای گسترش کسبوکار برندها، آنها را به مخاطبان جهانی متصل میکنند.
چگونه یک استراتژی دیجیتال مارکتینگ ایجاد کنیم؟
در ادامه برخی از مؤلفهها و مراحل کلیدی که میتوانید هنگام ایجاد استراتژی دیجیتال مارکتینگ از آنها استفاده کنید، آوردهایم.
تجزیه و تحلیل SWOT
اکثر استراتژیهای بازاریابی دیجیتال با تحلیل SWOT (نقاط قوت، نقاط ضعف، فرصتها، تهدیدها) شروع میشود. این نمودار فرآیندی است که به کسبوکارها کمک میکند تا دوام یک استراتژی را آزمایش کنند.
تعیین اهداف smart برای یک کسب و کار
SMART یک واژهی مخفف محبوب است که به طور گسترده در تدوین استراتژیهای تجاری استفاده میشود. این واژه مخفف اهداف تجاری است که خاص، قابل اندازه گیری، قابل دستیابی، مرتبط و زمان بندی شده باشند.
تقسیم بندی بازار
منظور از تقسیم بندی بازار این است که خریداران را به گروهها یا بخشهای مختلف تفکیک کنیم که هدفیابی آنها راحتتر باشد. این تتقسیم بندی بر اساس شباهتهایی است که آنها به هم دارند.
این تقسیم بندی به شما کمک میکند تا برنامهای طراحی کنید که با نیازهای گروهها تفکیک شده مطابقت داشته باشد. در نتیجه این فرآیند، اثربخشی استراتژی بازاریابی دیجیتال را افزایش میدهد و به جذب بیشتر مشتری کمک میکند.
شخصیت خریدار (پرسونای خریدار)
گام بعدی در ایجاد استراتژی بازاریابی، درک شخصیت یا پرسونای خریدار است. این مرحله به درک علاقهمندیهای جامعه هدف شما، چیزهایی که به آن علاقهای ندارد، انگیزهی او از خرید و موارد دیگر کمک میکند.
محدودیتهای بودجه
مدیران باید بودجه مناسبی را برای توسعه یک استراتژی دیجیتال مارکتینگ موثر تعیین کنند. یک استراتژی مارکتینگ موفق به جریان نقدی کافی و منظم بستگی دارد. درک محدودیتهای بودجه در تدوین استراتژی دیجیتال، به شما کمک میکند تا برنامهی شما تحت تأثیر نوسانات قرار نگیرد. اگر ابتدای مسیر ایجاد یک استراتژی دیجیتال مارکتینگ برای کسب و کارتان هستید احتمالا سوالات زیادی تا به اینجا ذهن شما را درگیر کرده است. اما نگران نباشید شما میتوانید با تماس یا مراجعه حضوری از مشاوره دیجیتال مارکتینگ ما بهره ببرید.
اهداف یک استراتژی دیجیتال
اکثر تعاریف استراتژی دیجیتال مارکتینگ، مستقیماً به تاکتیکهای بازاریابی دیجیتال مانند جستجوی ارگانیک و پولی و شبکههای اجتماعی میپردازند (هنوز سرمایه گذاری کافی در این موارد و پیروی از بهترین شیوه ها ضروری است).اما برای ما، آنچه که حائز اهمیت است این است که چگونه استراتژی از اهداف یک برند پشتیبانی میکند و با سایر فعالیتهای بازاریابی آفلاین ادغام میشود.
از نظر ما، یک استراتژی دیجیتال مارکتینگ برای جهت دادن به فعالیتهای بازاریابی آنلاین و یکپارچه سازی کانالها ضروری است. هدف استراتژی باید اطمینان از ادغام فعالیتهای دیجیتال و سایر فعالیتهای بازاریابی و حمایت از اهداف کلی کسب و کار باشد. استراتژی بازاریابی دیجیتال باید با استراتژیهای بازاریابی همسو شود تا آن کسبوکار را از طریق جذب و حفظ مشتری یا دستیابی به اهداف ارتباطی با سازمانهای دیگر رشد دهد.
همچنین یک استراتژی دیجیتال باید با شناسایی فرصتهایی برای ایجاد ارزش برای مشتریان و بررسی شیوههای نوین کسبوکار دیجیتال، بر استراتژیهای تجاری و بازاریابی برند تأثیر مثبت بگذارد. ما معتقدیم که یک استراتژی بازاریابی آنلاین ضروری است زیرا بدون آن، کسبوکارها نمیتوانند به اندازه کافی در فعالیتهای بازاریابی حضور داشته باشند.
نویسنده: دکتر آرش سلطانعلی