اصول برندینگ

اصول برندینگ

احتمالا قبلا این جمله را شنیده‌اید: “شما باید برای کسب و کار خود برندینگ کنید و تا در بازار رقابتی امروز شانس موفقیت داشته باشید. یا ممکن است چیزی شبیه به این را شنیده باشید: “شما به برندسازی و اصول برندینگ نیاز دارید که کانال‌های بازاریابی مختلف شما را به هم پیوند دهد و حضوری منسجم از برند شما در آنها ایجاد کند تا در نهایت مصرف کنندگان برند شما را بشناسند و بتوانند به آن اعتماد کنند.”

این جملاتی که شنیده‌اید همگی درست هستند اما هیچکدام مشخص نمی‌کند که کسب و کار شما به چه عناصر و استراتژی‌ برندسازی نیاز دارد. در اکثر مواقع وقتی اصطلاح برندینگ به صورت مجزا مورد استفاده قرار می‌گیرد، فقط باعث سردرگمی بیشتر کسب و کارها می‌شود. اما اگر چه چیزی که باعث روشن شدن موتور برندینگ شما می‌شود پیدا کنید همه چیز شفاف خواهد شد.

در ادامه به آموزش اصول برندینگ و ۸ اصل اساسی آن خواهیم پرداخت، با ما همراه باشید.

۱. درک مخاطبان هدف گام اول در برندینگ

قبل از اینکه بتوانید یک برند بسازید، باید مخاطبان خود را درک کنید. به چه چیزهایی اهمیت می‌دهند؟ ارزش‌ها و علایق آنها چیست؟ با استفاده از محصول یا خدمات شما چه سودی خواهند برد؟

وقتی مخاطبان خود را درک کنید، می‌توانید اطمینان حاصل کنید محصولی که می‌فروشید و محتوایی که تبلیغ می‌کنید به طور مداوم با آنها تعامل خواهد داشت. در نتیجه این درک مخاطب منجر به افزایش فروش و بهبود وفاداری مشتری می‌شود.

گوگل انالیتیکس

نکاتی برای درک مخاطب:

بررسی داده‌های فعلی – اگر مخاطبی دارید، از Google Analytics برای بررسی داده‌های موجود استفاده کنید تا درک عمیق‌تری بدست آورید.

پرسونای خریدار بسازید – پرسونای خریدار به شما کمک می‌کند خواسته‌ها و نیازهای مخاطبان خود را درک کنید.

انجام نظرسنجی – نظرسنجی‌ها برای به دست آوردن پاسخ سوالات مربوط به عملکرد برند و محصول/خدمت شما عالی هستند.

مراقب رقبای خود باشید – کشف کنید که چگونه مخاطبان شما را هدف قرار داده و آنها را درگیر می‌کنند، همچنین پاسخ مصرف کنندگان را هم بررسی کنید.

۲. تشخیص تمایز برند شما از رقبا

در محیط کسب و کار فوق رقابتی امروزی، باید تشخیص دهید که چه چیزی شما را از رقبای کسب و کارتان متمایز می‌کند تا یک مزیت پایدار ایجاد کنید.

وجه تمایز برند شما می‌تواند جنبه یا ویژگی منحصر به فرد یا مزیت خاصی باشد که محصول یا خدمات شما برای بازار به ارمغان می آورد و شما را از رقبای خود متمایز می‌کند. هرچه وجه تمایز بیشتری داشته باشید، مزیت رقابتی شما بهتر خواهد بود.


مطالعه بیشتر >> نامگذاری برند


۳. تعریف برند گامی مهم در اصول برندینگ

برای ایجاد یک برند موفق، بیش از مجموعه‌ای از عناصر جذاب برند مانند رنگ، فونت و لحن صدا نیاز است. یکی از اصول کلیدی برندسازی این است که ابتدا یک تعریف کاملاً محکم برای برند ایجاد کنید.

این تعریف به شما کمک می‌کند تا در سطح شخصی‌تری با مخاطبان هدف خود ارتباط برقرار کنید.

چگونه برند خود را تعریف کنیم:

هدف برند – همانطور که سایمون سینک گفت: “مردم کاری را که شما انجام می‌دهید نمی‌خرند. بلکه آنها چرایی کاری که انجام می‌دهید می‌خرند”.

ارزش‌ها – ارزش‌های شما هسته برند شما هستند، چیزی که برای آن ایستاده‌اید. ارزش‌ها باید پیام روشنی را به مخاطبان هدف شما منتقل کنند.

شخصیت برند – برند شما به شخصیتی نیاز دارد که مناسب مخاطبان هدف شما باشد، در نتیجه مخاطب با برند شما ارتباط برقرار می‌کند.

۴. طراحی هویت بصری در برندینگ

هویت بصری شامل هر چیزی است که مخاطب هدف شما می‌بیند. از جمله تصاویر محصول، اینفوگرافیک‌ها، لوگو، چیدمان و رابط کاربری وب سایت شما. این تصویری که از خود در ذهن مخاطب می‌سازید به نشان دادن تمایز شما با رقبا و انتقال پیام شما به مصرف کنندگان کمک می‌کند.

لوگو – لوگو لنگر برند شماست. باید با شخصیت و ارزش‌های برند شما آمیخته شود. طراحی لوگو را جدی بگیرید.

گرافیک – می تواند شامل نمادها، انیمیشن‌ها و هر تصویری که برای تبلیغ از آن استفاده می‌کنید باشد.

تایپوگرافی – تایپوگرافی سبک و شکل متنی است که در برند شما استفاده می‌شود.

تصویرسازی – فقط از تصاویری استفاده کنید که نشان دهنده شخصیت برند شما و منعکس کننده شخصیت جامعه مشتری شما باشد.


مطالعه بیشتر<طراحی هویت سازمانی


۵. استراتژی برند خود را بسازید

با بیش از ۵۴۳۰۰۰ کسب و کار جدید که هر ماه شروع به کار می‌کند، نباید انتظار داشته باشید که فقط یک برند بسازید و مصرف کنندگان خودشان شما را پیدا کنند.

از آنجایی هدف هر برندی بدست آوردن مخاطبان و مشتریان زیادی است، رقابت بازاریابی بسیار شدید است. بنابراین باید یک استراتژی برند مستحکم که یکی از اصول کلیدی برندسازی اس، داشته باشید.

نکات استراتژی برند:

سازگار باشید – با استفاده از یک صدا در تمام کانال‌های بازاریابی خود، برند خود را تقویت کنید.

سایت خود را بهینه کنید – بله، سئو مهم است. شما باید وب سایت خود را بهینه کنید تا مطمئن شوید که محتوای شما جذاب است، طراحی کاربر پسند است و وب سایت در یک لحظه بارگذاری خواهد شد.

از شبکه‌های اجتماعی استفاده کنید – شبکه‌های اجتماعی برای ارتقای برند بسیار مهم هستند، زیرا به شما کمک می‌کنند با مخاطبان خود در سطحی صمیمی ارتباط برقرار کنید. همچنین می‌توانید از آن برای ایجاد لینک و هدایت ترافیک به سایت خود استفاده کنید.

یک وبلاگ راه اندازی کنید – وبلاگ نویسی به افزایش دیده شدن برند شما کمک می‌کند، رتبه بندی موتورهای جستجو را بهبود می‌بخشد و اعتبار برند شما را افزایش می‌دهد.

۶. بررسی برند یکی از اصول برندینگ

هنگامی که استراتژی های برند شما فعال هستند، باید هر از چند گاهی آن را بررسی کنید تا مطمئن شوید که کار می‌کند.

نقاط قوت و ضعف خود را بررسی کنید. اینکه آیا برای رسیدن به اهداف خود در مسیر درست هستید یا خیر.

نکات بررسی برند:

از مشتریان خود سؤال کنید – مشتریان می توانند پاسخ هایی را ارائه دهند که داده ها نمی توانند. مانند اینکه خدمات مشتری شما چقدر خوب عمل می کند، تجربه کلی آنها و اینکه چرا باید برند شما را انتخاب کنند.

وب سایت خود را تجزیه و تحلیل کنید – کانال های ارگانیک یا پولی خود را زیر نظر بگیرید تا مطمئن شوید که SEO و تبلیغات شما کار می کنند یا به بهینه سازی نیاز دارند. همچنین می توانید دقیقاً ببینید که ترافیک شما از کجا می آید.

۷- در برندینگ خود ثابت قدم باشید

ثبات باعث ایجاد اعتماد می شود و مصرف کنندگان باید قبل از همه به شما اعتماد کنند. یک نظرسنجی نشان داد که۸۱ درصد از مصرف کنندگان گفتند که برای خرید از یک برند ابتدا باید به آن برند اعتماد کنند.

زمانی که استراتژی بازاریابی شما با استفاده از صدا، تصاویر، پالت رنگ و سبک مشابه در همه پلتفرم‌های شما، پیامی منسجم ارائه می‌دهد، مصرف‌کنندگان شروع به شناسایی برند شما خواهند کرد. در نتیجه این اعتماد در مخاطب از طریق شناسایی مکرر برند شما ایجاد خواهد شد و به شما کمک می کند از رقبای خود متمایز شوید.

۸. رشد برند را زیر نظر داشته باشید

نظارت و بررسی برند دو چیز متفاوت هستند، اما هر دو به شما کمک می کنند تا مطمئن شوید که تلاش های برندسازی و بازاریابی شما به ثمر می رسد.

نظارت بر نام برند شامل ردیابی کانال های بازاریابی متعدد برای کشف مکان و آنچه مردم در مورد شما می گویند. اطلاعاتی که جمع آوری می کنید به شما اطلاع می دهد که مصرف کنندگان چگونه برند شما را درک می کنند و به شما می گوید که آیا تلاش های برندسازی شما در مسیر درستی قرار دارد یا خیر.

همچنین بازخورد ارزشمندی از مخاطبان را در اختیار شما قرار می‌دهد و اطمینان می‌دهد که از هر گونه انتقاد منفی آگاه هستید و به شما امکان می‌دهد قبل از ویروسی شدن آنها پاسخ دهید.

نکات نظارت بر برند:

کانال هایی را که به طور فعال برای تبلیغ برند خود استفاده می کنید، زیر نظر بگیرید.

کانال های اصلی خود را اولویت بندی کنید:

پلتفرم های رسانه های اجتماعی

انجمن های آنلاین مانند Quora و  Reddit

سایت های بررسی آنلاین مانند Yelp یا  TripAdvisor

رسانه خبری آنلاین.

کلمات پایانی

نام تجاری می تواند یک چیز پیچیده باشد. با پیروی از این ۸ اصل برندسازی، اولین قدم های کلیدی برای یک برندینگ موفق را برداشته اید. با این حال، مطمئن شوید که در هر کاری که انجام می دهید، در تمام نکات و استراتژی هایی که دنبال می کنید، به نیازهای خاص کسب و کار خود توجه داشته باشید. رعایت اصول برندسازی و تطبیق آنها با نیازهای خاص شما، شما را در بازار رقابتی امروز متمایز می کند.

اگر سوال دیگری در ذهن شما مانده، می‌توانید با ما تماس بگیرید تا از طریق مشاوره برندینگ شما را بیشتر راهنمایی کنیم. همچنین اگر در ابتدای راه هستید و نیاز به مشاوره راه اندازی کسب و کار خود دارید می‌توانید با ما تماس بگیرید.

نویسنده: دکتر آرش سلطانعلی