موفقیت در راه اندازی یک کسب و کار به مهارت هایی نیاز دارد که باید حتما آنها را آموزش ببینید. در این مقاله قصد داریم به ده اصل برتر برای موفقیت بپردازیم.
در این مشاوره راه اندازی کسب وکار همراه ما باشید.
ده اصل برتر برای موفقیت در کسب و کار
۱. راه اندازی کسب وکار را با ریسک آن بپذیرید.
کارآفرینان موفق همیشه سعی می کنند ریسک کار را قبول کنند و کار را شروع کنند. همیشه هزاران دلیل برای شروع نکردن در هر کاری مخصوصا شروع وجود دارد، دلیل اصلی شروع نکردن نیز ترس می باشد. در کنار این ترس ها دلایل زیادی هم وجود دارد که به شما نشان می دهد چرا باید کسب و کار خود را راه اندازی کنید.
اگر افراد ریسک پذیر نبودند احتمالا اکثر اختراعات و راحتی هایی که الان داریم وجود نداشت. برای مدیریت ریسک می توانید برای هر مشکلی که ممکن است پیش بیاید، یک برنامه برای شکست و راه حل آن داشته باشید.
در هر صورت باید آماده باشید تا هزینه رسیدن به رویاهای خود را پرداخت کنید. اما در نهایت سفر، یادگیری و موفقیت ارزش آن همه تلاش را دارند.
۲. به تنهایی کار نکنید. یک شریک یا تیمی برای اجرای رویاها و ایدههایتان داشته باشید.
هیچکس در راه اندازی و ادامه ی یک کار به تنهایی موفق نمی شود. به دنبال یک تیم برای اجرای رویا های خود باشید. شاید برای شما پیش آمده که فکر یا ایده ای در ذهنتان داشته اید اما برای انجام آن هیچ اقدامی انجام نداده اید. اما پس از چند ماه یا چند سال متوجه شدید که یک کسب و کار دیگر آن را به اجرا درآورده است. بنابراین مهمترین نکته این است که آیا ایدههایتان را به عمل در میآورید یا نه!
برای اجرای ایده ها، تشکیل تیمی حداقل با یک نفر ضروری می باشد. وقتی مسائل، ایدهها، همکاران تیم و تجربیات آنها مرتبط است، ۱+۱ برابر ۲ نیست، بلکه میتواند ۳، ۴ یا ۵ باشد. دیدگاه افراد با هم متفاوت است و یکی از نکات کلیدی این است که شریک کار شما دارای دیدگاه ها و ارزش های شبیه به شما باشد. اما در مورد تخصص و مهارت ها بهتر است که با هم متفاوت باشید تا به این ترتیب یکدیگر را تکمیل می کنید.
کوچینگ کسب و کار
۳. مطمئن شوید که کار شما مسئله ی مشتریان شما را حل می کند.
یک نکته مهم در راه اندازی کسب و کار که باید به آن توجه داشت این مورد است که ایده ای که در ذهن شما است آیا مسئله و مشکل مخاطبان هدف و مشتریان شما نیز می باشد یا نه. بنابراین قبل از راه اندازی هر محصول یا خدمتی، مطمئن شوید که نیاز به آن وجود دارد. در این مسیر تحقیقات، نظرسنجیها، مصاحبهها با بازار هدف، به شما کمک میکنند تا بفهمید خدمات یا محصول شما در بازار قبلا درخواست شده یا در آینده خواهد شد.
بنابراین به دنبال مسئله ای باشید که نیاز به حل آن وجود دارد. همچنین مطمئن شوید که شما و شریکان شما علاقه، تخصص و اصرار لازم برای حل آن را دارند.
۴. داشتن اشتیاق و استراتژی قوی، مهمترین عوامل یک کسب و کار موفق هستند.
اگر به کاری که انجام می دهید اشتیاق نداشته باشید، آینده ای پایدار برای کسب و کارتان وجود نخواهد داشت. زیرا اشتیاق به کاری که انجام می دهید، منبع انگیزه شماست. اشتیاق در زمان شکست و زمین خوردن به شما کمک می کند تا دوباره برخیزید و مسیر کسب و کار خود را ادامه دهید.
اما یک عنصر حیاتی دیگر نیز وجود دارد: یک برنامه و استراتژی برای اجرای ایده های شما.
در حالی که اشتیاق و هدف گذاری اصل کسب و کار هستند اما برنامه و استراتژی نیز بر اساس بازخوردهایی که از آنها دریافت می کنید مهم هستند.
۵. ایده های خود را سریع عملی کنید.
هنگامی که میدانید محصول یا خدمتی که ارائه میدهید مسئلهی ضروری و معناداری را حل میکند، به سرعت آن را امتحان کنید. امتحان کنید تا متوجه شوید که آیا محصول یا خدمتی که ارائه میدهید واقعاً برای شما و بازار هدفتان کار میکند یا خیر. به این ترتیب اگر خدمت یا محصولی کار نکند به سرعت به آن پی می برید و این امر به شما فرصت تغییر و سازگاری با برنامهها را میدهد.
مشاوره کسب و کار
۶. از ابتدای راه اندازی کسب و کار ارزش های مشترک خود را تعیین کنید و طبق آن ارزش ها افراد مناسبی را انتخاب کنید.
از ابتدای راه اندازی کسب و کار ارزش های خود را تعیین کنید. خود شما، شرکای شما و تیم شما همچنین هر کسی که در سازمان شما کار میکند، باید به طور کامل به این ارزشها پایبند باشد.
به عنوان مثال، اگر ارزشهای اصلی کسبوکار شما، انرژی مثبت، مسئولیتپذیری و خلاقیت باشد، همه افرادی که در آن شرکت مشغول به کار هستند، بدون توجه به نقش آنها، باید به طور کامل این ارزشها را رعایت کنند.
به دلیل اهمیت بالای ارزش ها، همیشه در مشاوره کسب و کار به موضوع ارزش های کسب و کار پرداخته می شود.
۷. به احساس خود اعتماد کنید.
کارآفرینان موفق در هنگام معاملات کسب و کار خود به حس غریزی خود توجه می کنند. برای مثال اگر احساس بدی درباره ی یک پروژه، وضعیت، فرصت یا یک شخص داشته باشند آن کار را انجام نمی دهند. کارآفرینان می گویند که برخی از بهترین تصمیماتشان، مبتنی بر توجه به احساس آنها نسبت به آن موضوع بوده است.
برخی از کارآفرینان قبل از جلسه ای مهم که نیاز به تصمیم گیری دارد، مدیتیشن می کنند و یا زمانی برای تأمل می گذارند تا بتوانند احساس خود را نسبت به آن موضوع به درستی درک کنند.
۸. با مخاطبان کسب و کار خود ارتباط موثر برقرار کنید.
یکی از کلیدهای موفقیت کسب و کار تبدیل کردن مشتریان به طرفداران آن کسبوکار می باشد. شما باید به مخاطبین خود علاقهمند باشید، آنها را درک کنید و به آنها اهمیت دهید. در این صورت می توانید با مشتریانتان ارتباط موثر برقرار کنید و خدمت رسانی به آنها را بهبود بخشید.
۹. برای پیشرفت در کسب و کار، یادگیری و توسعه را ادامه دهید.
در شرایطی که کسب و کار خودتان را آغاز کرده اید و بخشی از سازمان دیگری نیستید، ممکن است از اهمیت یادگیری مداوم و توسعهی شخصی و حرفهای غافل شوید.
خواندن کتابهای شخصی، حضور در سمینارها، گذراندن دورهها و برقراری ارتباطات موثر میتوانند قسمت مهمی از توسعهی شما و تیم شما باشند.
کارآفرینان موفق کسانی هستند که خودآگاهی دارند و نقاط قوت خود را میشناسند، اما مهمتر از این، نقاط ضعف خود را نیز میشناسند.
۱۰. در راه اندازی کسب و کار با یک راهنما (Mentor) یا کوچ همکاری کنید.
راهنما داشتن به شما کمک میکند تا نقاط ضعف خود را شناسایی و برطرف کنید. همچنین با ایجاد عادتها، نگرشها و ارتباطات مناسب، شما را رو به جلو هدایت می کند. راهنمای صحیح میتواند به شما کمک کند تا ایدههایتان را اجرا کرده و کسب و کار خود را بهتر اداره کنید.
مشاوره راه اندازی کسب و کار
امیدواریم این مطالب در راه اندازی کسب و کار به شما کمک کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید مقاله کوچینگ کسب و کار را نیز مطالعه کنید.