اصول برندسازی چیست؟

اصول برندسازی چیست؟

در عصر مدرن اصول برندسازی در موفقیت هر سازمان و شرکتی نقش مهمی ایفا می کند. این اصول مشخص می کنند که یک برند چیست و چگونه باید به تصویر کشیده شود و به مخاطبان هدف خود منتقل شود. این اصول به عنوان مجموعه ای از ارزش ها و باورهای اصلی عمل می کنند که زیربنای اقدامات، پیام ها و استراتژی کلی برند است.

ایجاد و تقویت هویت، اعتبار و ارزش یک نام، لوگو یا نماد در ذهن مشتریان و مخاطبان هدف یک سازمان می باشد. اصول برندسازی به صورت مستقیم و غیر مستقیم بر بازاریابی، فروش، روند کسب و کار و ایجاد تعهدات بلندمدت با مشتریان تاثیر می گذارد.

در این مطلب با پرداختن به ۸ اصل برندسازی قصد داریم یک مشاوره در زمینه برندسازی به شما بدهیم.

اصول برندسازی

در صحبت از برندسازی یکسری اصول خاصی وجود دارد که هر بازاریاب و صاحب برند باید با آنها آشنایی داشته باشد. از ایجاد هویت برند گرفته تا ایجاد یک پیام واضح برای برند، همگی دارای اصول خاصی هستند. برندسازی موثر به شما کمک می کند تا با مخاطبان خود بیشتر ارتباط برقرار کنید و در ذهن مشتریان‌ از رقبا متمایز باشید.

اپل در صنعت گوشی، استارباکس در صنعت قهوه، پپسی در صنعت نوشیدنی و دیگر سازمان های معروف که در حال حاضر به ذهن شما آمدند، همه از اصول برندسازی استفاده کرده اند و به برندهایی قدرتمند تبدیل شده اند.

اگر کار خود را به تازگی شروع کرده اید و یا اگر به دنبال اصلاح استراتژی برند خود هستید، اصولی که در ادامه خواهیم گفت به شما در مسیر رسیدن به اهدافتان کمک خواهد کرد.

۸ اصل مهم برندسازی

 برندهای موفق در ذهن مردم؛ مطلوب، معتبر و متمایز هستند.

همانطور که والتز لندور (طراح برند) گفت: “محصولات در کارخانه ساخته می شوند، برندها در ذهن ساخته می شوند.”

در ادامه هشت توصیه برای افرادی که در حوزه ساخت برند و تبلیغات فعالیت دارند و برندسازی موفق برای آنها مهم است آورده ایم. این مفاهیم کلیدی برای ایجاد ارتباط و پیوند با مصرف کنندگان (که جوهره برندسازی می باشند) طراحی شده است. همچنین این نکات در کوچینگ کسب و کار نیز به شما کمک خواهد کرد.

برند خود را برجسته کنید!

داشتن یک محصول متمایز و برآورده شدن نیاز مشتری برای موفقیت بسیار مهم است. برندسازی متمایز از بررسی دقیق صنعت ناشی می شود. بررسی دقیق صنعت شامل پاسخ به سوالاتی مانند:

مخاطبان هدف برند ما کیست؟

رقبا چه کسانی هستند؟

چگونه می توان رقبا را شکست داد؟

در ادامه با شناسایی و آنالیز دقیق رفتار مخاطبان هدف خود می توانید نامی که مخاطب را جذاب می کند برای برند خود انتخاب کنید.

برای موفقیت در برندسازی، اولین اصل این می باشد که مزایای محصول خود نسبت به رقبا را به مخاطب هدف خود منتقل کنید. با این کار مشتری را قانع می کنید تا در میان برندهای مختلف، برند شما را انتخاب کند.

نقاط قوت محصولات خود را مطرح کنید.

اکثر برندهای پیشرو در برندسازی با مطرح کردن نقاط قوت محصولات خود و سرمایه گذاری بر روی آن به جایی که هستند رسیده اند. نقاط قوت محصولات شما چیست؟

همچنین هنگام انتقال نقاط قوت خود به مشتری مطمئن شوید که نام برند شما در در دسته بندی آن صنعت منحصر به فرد و عمومی می باشد.

مانند گوگل، کلینکس، کوکولا یا زیراکس.

اصول برندسازی

متفاوت فکر کنید.

سعی کنید در برندسازی به نکاتی که بقیه به آن توجه نکرده اند فکر کنید و کاری را انجام دهید که تا به حال کسی به آن عمل نکرده است. تفکر متفاوت باعث می شود که در بازار شانس بیشتری برای نشان دادن خود به مخاطب داشته باشید. همچنین از مهم‌ترین اصول برندسازی است. 

به وعده خود عمل کنید.

وعده برند چیزی بیش از یک شعار است. (به طور کلی وعده برند تجربه ای است که مشتریان در هربار تعامل با برند انتظار دارند دریافت کنند.)

وعده در برندسازی در واقع چیزی می باشد که نیاز مشتریان است و شما می توانید آن نیاز را برآورده کنید. ممکن است چیزی باشد که در میان رقبا فقط شما می توانید انجام دهید و تا به حال در بازار تهیه و ارائه نشده است.

دادن وعده به مشتری و عمل کردن به آن نه تنها وفاداری به برند را ایجاد می کند، بلکه تبلیغات دهان به دهان را نیز افزایش می دهد.

برندسازی

با مخاطبان ارتباط احساسی داشته باشید.

در برندسازی وعده هایی که به مخاطبان می دهیم هرچقدرم که مهم باشند، نمی توانند جای ارتباط قدرتمندی را که با تثبیت برند خود در روان مصرف کننده ایجاد می کنیم بگیرند. همچنین رقبا نمی توانند ارتباط عاطفی بین مشتریان و برند شما را به راحتی تکرار کنند.

از شرکت خود شروع کنید.

نیروی کار متعهد و پرشور را به عنوان یک مکانیسم بسیار مؤثر برای برندسازی نادیده نگیرید. شرکت هایی که کارمندانی را برای اجرای وعده های برند استخدام می کنند، شبکه ای از حامیان پرشور برند ایجاد می کنند. زیرا این کارمندان با برقرار کردن ارتباط احساسی با مخاطبان، آنها را برای ادامه ی خرید از برند شما تشویق می کند.

رسانه های اجتماعی را فراموش نکنید.

برای انتقال پیام خود از رسانه ها غافل نشوید. رسانه های اجتماعی بخش مهمی از اصول برندسازی هستند. تکیه بر رسانه ها حتی مستقیم تر از تبلیغات، با مشتریان شما صحبت می کند. رسانه ها جایی است که رقبای شما نه می توانند به آن دسترسی داشته باشند و نه می توانند بر آن تاثیر بگذارند.

مکالمه را شروع کنید!

یکی دیگر از نکات مهم در برندسازی که در مشاوره بیزینس پلن نیز بر آن تاکید می شود ایجاد تعامل با مشتری است. در دنیای بازاریابی قدیم، اطلاعات یک طرفه از برند به مصرف کننده منتقل می شد. اما امروزه برندهای باهوش برای داشتن ارتباط دو طرفه با مخاطب از پلتفرم های دیجیتال و تجربیات تعاملی با مصرف کنندگان استفاده می کنند. برندها با این کار به مشتریان کمک می کنند که با محصولات و خدمات مورد علاقه خود ارتباط برقرار کنند و بر آنها تاثیر بگذارند.

در این مقاله سعی کردیم اصول برتر و کلیدی برندسازی و مدیریت برند را پوشش دهیم و ابزارهایی که برای ساخت یک برند قدرتمند نیاز است به شما ارائه دهیم. علاوه بر نکات ذکر شده فراموش نکنید که در برندسازی حتما با یک استراتژی درست کار خود را شروع کنید؛ البته در این زمینه می‌توانید از خدمات مشاوره در زمینه برندسازی در مجموعه سلطانعلی بهره ببرید.